Ludi zimski izlasci dopuštaju ti da isprobaš najnovije make up trendove i odvažiš se na boje koje inače ne bi koristila. Voliš se dotjerati i pomno paziš kako se šminkaš, no ipak, kad pogledaš slike s izlaska, vidiš samo razmuljanu maskaru, sjajno čelo i usnice bez sjajila?

Donosimo ti nekoliko savjeta koji će ti pomoći da se tvoja šminka zadrži na tvom licu tokom cijele noći.

1. Ruž zamijeni olovkom za usta

Ovaj trik pomoći će da se boja zadrži na tvojim usnama cijele noći, a isto tako i osigurati ti idealnu intenzivnu boju. Olovkom za usne prvo iscrtaj oblik,  a zatim popuni cijele usnice. Kako ti se usnice ne bi osušile, uz sebe uvijek imaj Labello kojim ćeš povremeno "navlažiti" usne bez bojazni da ćeš skinuti boju s njih. Super je i to što su olovke za usne jeftinije od ruževa pa si možeš dozvoliti da isprobaš sve boje koje ti se sviđaju a da ne bankrotiraš.

2. Koristi bazu za sjenilo


Ispod sjenila obavezno nanesi bazu za kapke ili barem korektor. Uklonit ćeš crvenilo, a sjenilo će ostati netaknuto tokom cijele večeri.

3. Matiraj lice papirićima i transparentnim puderom u prahu


Umjesto da na lice gomilaš slojeve pudera, tokom večeri T zonu lagano prijeđi papirićima za upijanje masnoće te prijeđi preko lica transparentnim puderom u prahu.

4. Tuš umjesto olovke

Umjesto olovke za oči koristi vodootporni tuš za oči. Tuš nanesi nakon sjenila i prije maskare kako bi njegova linija ostala savršena.

5. Nemoj pretjerivati sa šljokicama

Ako se spremaš na ludi izlazak koji će potrajati cijelu noć, pripazi da ne pretjeraš sa šljokicama. Razmazana šminka uz šljokice po cijelom licu djelovat će jako neuredno i jeftino, pa se radije drži pravila: Manje je više.