Ljepota je ponekad skupa, a neke stvari možeš eliminirati sa shopping liste, i pobrinuti se za dobar izgled bez puno trošenja.

San za ljepotu

San je iznimno bitan kada je ljepota u pitanju, a umorno lice nikada neće dovoljno dobro izgledati, bez obzira na to koliko preparata staviš na njega. Spavaj dovoljno, a tvoja će koža djelovati mlađe, oči će zračiti energijom, a cijelog ćeš dana biti poletna.

Sam svoj maniker/pediker

Redovit odlazak na pedikuru ili manikuru ima svoje prednosti, ali može biti jako skupa navika. Uzmi si vremena, pročitaj kako se tačno radi, i uljepšaj svoje ruke i stopala za manje novca. Trik za omekšavanje peta: namaži stopala debelim slojem kreme i obuci pamučne čarape, te ostavi preko noći; ujutro ćeš imati nevjerovatno glatku kožu.

Vježbaj

U zdravom je tijelu zdrav duh, a odlična forma učinit će te mnogo ljepšom. Osim lijepog tijela, imat ćeš i više energije, koža će izgledati bolje, a cirkulacija će osigurati da se osjećaš odlično.

Pij mnogo vode

Voda je važna za tvoju kosu, nokte i kožu. Održava tvoje tijelo hidratiziranim i zdravim, a najbolja stvar je to što je praktički besplatna. Istraživanja pokazuju kako je kvaliteta vode iz pipe i one iz boce ista, pa slobodno otvori pipu i natoči čašu zdravlja, i tako 8 puta dnevno.

Vlastita sauna

Ne moraš ići u saunu kako bi naparila lice: jednostavno zagrij vodu u loncu, stavi glavu iznad otvora i prekrij se ručnikom. Na taj ćeš način otvoriti pore i očistiti lice, koje će biti spremno za kozmetički tretman, te slobodno od toksina.

Ocat umjesto regeneratora

Kašika octa pomiješana sa malo vode može poslužiti umjesto regeneratora, a tvoja će kosa biti zahvalna.

Napravi svoju masku za lice

Maska iz kućne radinosti je jeftinija i mnogo bolja od većine onih koje možeš kupiti u dućanu. Ovisno o tipu kože, napravi masku od sastojaka koje imaš u frižideru, a koža će sjajiti i biti meka.

Napravi svoj piling

Šećer, med i malo maslinovog ulja pretvaraju se u najboji piling na svijetu, a prirodni sastojci nahraniti će tvoju kožu i ukloniti mrtve stanice kože. Rezultat će biti lijepa, meka i glatka koža, za gotovo ništa pare.