MALI TRIKOVI

Konturiranje je make-up tehnika za oblikovanje i definiranje strukture lica. Ona nam pomaže u postizanju simetrije, ali i vizualnom smanjivanju određenih dijelova lica.

Vještim konturiranjem možete vizualno smanjiti nos i podbradak, te naglasiti jagodice lica.

Konturiranje podrazumijeva pažljivo nanošenje kombinacije tamnijeg i svjetlijeg pudera ili specijalnog proizvoda za konturiranje koje se stavlja uz korijen kose, nos, jagodice, čeljust i bradu kako bi se lice preoblikovalo ili pak naglasile njegove upečatljive karakteristike.

Proizvod se obično nanosi u obliku linije na spomenuta područja te četkicom ili beauty blenderom utrljava u kožu kako bi se stopio s ostatkom lica.

Zahvaljujući TikToku u posljednje vrijeme sve je popularnije kružno konturiranje. Baš kao što mu ime govori – umjesto linija, proizvod se nanosi u obliku krugova ili tački. Postupak konturiranja lica je gotovo isti kao i kod uobičajenog konturiranja – no umjesto ravnih linija na lice stavljate tačke ili krugove. Slijedite ista područja kao i obično – duž čeljusti, oko linije usta, jagodica i nosa.

@youngbeautyglow What shape we should try next? #contouring #contour #makeuptransition #foryou #tiktok ♬ original sound - Mr. Pillow Suit
Ako nemate stick za konturiranje koje pritiskom o kožu ostavlja kružni trag proizvoda, poslužiti se možete i četkicom za šminkanje s debelim čekinjama da postignete taj kružni efekt.Također, poslužiti se možete i poklopcem ruža za usne koji ćete utisnuti u proizvod za konturiranje, a potom otisnuti krug na koži.

Tamniji puder za konturu upotrijebite oko usta, duž čeljusti i jagodica te uz liniju kose na čelu, a praznine popunite korektorom prije nego što na obraze nanesete rumenilo i sve zajedno dobro "izblendajte" spužvicom.

Oni koji su probali kružno konturiranje tvrde da tehnika – pali, ali da će vam, barem ispočetka, za nju trebati 10-ak minuta više nego za uobičajeno šmininkanje.

Kako izgleda kružno konturiranje, pogledajte u videu u nastavku teksta.

@serenalakkiss Cup Contour?! Ib. @Young Beauty Glow 🤎💛❤️ #viralmakeup #contourhack #contouring101 #makeuptrend #makeupchallenge #contouringhacks ♬ sonido original - taliaespinoza
Izvor: Coolstyle