SAGORIJEVANJE MASTI

Salo na stomaku uobičajena je briga za mnoge pojedince koji žele smršaviti, ali i poboljšati svoje zdravstveno stanje, međutim, jednostavne četiri vježbe mogu vam pomoći da ga se riješite.

Osim estetskih razloga, višak masnog tkiva u trbuhu može predstavljati zdravstveni rizik. Zbog toga bavljenje ciljanim treninzima za trbušnjake postaje ključno za one koji žele skratiti svoj struk.

Andrew White certificirani lični trener i suosnivač stranice garagegympro.com za SheFinds.com preporučio je četiri jednostavne vježbe za trbušnjake koji mogu pomoći u sagorijevanju trbušne masti. Otkrio je da su plank, bicikl trbušnjaci, ruski okret i mountain climbers vježbe koje vam mogu pomoći.

Plank se ističe kao veoma efikasan trening za trbušnjake koji može doprinijeti sagorijevanju masti na stomaku i oblikovanju. Ova statička vježba uključuje više grupa mišića, uključujući trbušne, kosne i donji dio leđa, podstičući ukupnu stabilnost.

"Plank je sastavni dio svake trbušne rutine i to s dobrim razlogom. One angažuju više mišićnih grupa istovremeno, uključujući trbušne, leđa i ramena, što ih čini nevjerovatno efikasnim za jačanje trupa i ubrzavanje metabolizma. Vidio sam izvanredne rezultate kod klijenata koji redovno uključuju plank vježbe u svoje treninge", kaže White.

Bicikl trbušnjaci - Uključujući uvijanje i naizmjenične pokrete bicikl trbušnjaci aktiviraju više mišićnih grupa istovremeno, intenzivirajući sagorijevanje kalorija i potičući gubitak masti oko abdominalnog područja.

"Biciklistički trbušnjaci su još jedna fantastična vježba za ciljanje cijelog trupa. Pokret uvijanja ne samo da tonira strane abdomena, već i pomaže u smanjenju obima struka. Često uključujem trbušnjake na biciklu u svoje klijente rutine da dodaju raznolikost i izazov svojim treninzima", kazao je White.

Ruski okreti su moćan trening za trbušnjake poznat po svojoj efikasnosti u ciljanju trbušnog sala i jačanju snage jezgra . Ova vježba uključuje rotacijski pokret, zahvaćanje kosih mišića što može doprinijeti toniranju i zatezanju struka.

Penjač ili mountain climber je vježba koja ima dvostruki utjecaj kombinovanjem snage i kardio elemenata, što je čini efikasnom za one koji žele da smanje salo na stomaku i poboljšaju definiciju abdomena. Osim toga, ova vježba poboljšava koordinaciju i agilnost, doprinoseći bolje zaokruženoj fitness rutini.