SUPER PRP

U estetskoj medicini pomlađivanje je jedna od omiljenih tema svih koji traže najbolji način kako "skinuti" nekoliko godina s lica, vrata ili ruku, a metoda ima napretek.

U posljednjih godinu nauka je uznapredovala, a pred vratima je estetska revolucija o kojoj u posljednje vrijeme sve češće slušamo. Naime, riječ je o popularnom tretmanu PRP i njegovu mlađem bratu - "aktiviranom super PRP-u".

- PRP je metoda koja se temelji na vađenju vlastite krvi, koja se obrađuje, iz nje se dobijaju faktori rasta, koji se potom ubrizgavaju u tijelo, najčešće putem injekcija. To je onaj poznati tzv. vampirski lifting, koji je proslavila Kim Kardashian. PRP, kako zaustavlja starenje, zadržava prirodni izgled lica, popravlja strukturu i kvalitetu kože, te je vrlo popularan tretman - kazao je dermatolog Dinko Kaliterna, pišu 24. sata.hr.

U međuvremenu je tehnologija napredovala, pa postoje znatno napredniji oblici PRP tretmana, takozvani aktivirani PRP, u kojem se, nakon dobijanja tih faktora rasta, dodatno aktivira i dobiva se značajno jači efekt nego kod običnog tretmana, nešto kao PRP na steroidima.

- Potom je stiglo nešto što je donijelo revoluciju, super PRP, on je toliko moćan i efikasan da zamjenjuje 15-20 tretmana običnog PRP-a. I onda na kraju dolazi aktivirani super PRP, metoda u kojoj se koristi lasersko čišćenje krvi, stavi se laser u venu da se počisti krv u svrhu dizanja faktora rasta i matičnih stanica oko 100 puta. Tako dobijemo PRP koji zamjenjuje 20-30 tretmana običnog PRP-a. I to je zapravo najjači oblik PRP-a koji trenutačno postoji - kaže doktor.

PRP se koristi i za mnoge dermatološke bolesti, poput rozaceje, akni, problema vlasišta, psorijaze, atopijskog dermatitisa, Lichen planusa, upale desni (gingivitis i parodontoza) i drugih. Isto tako, PRP je vrlo dobar za smanjivanje ožiljaka, posebno kada su u crvenoj fazi. PRP se koristi za oporavak zglobova i tetiva te ne postoji grana medicine u kojoj se ova metoda ne može koristiti.

PRP je neizostavan dio estetike, pogotovo aktivirani super PRP, koji daje tako dobre rezultate da je to nešto neshvatljivo, već za nekoliko dana vide se rezultati.

Sav PRP - citokini, faktori rasta i egzosomi, bit će temelj i prekretnica za liječenje svih autoimunih bolesti jer su rezultati fantastični. Novo je to da se ove molekule više neće samo ubrizgavati na mjesto primjene nego će se davati u vene. Tako podmlađujete svoje tijelo biološki od 7 do 10 godina te usporavate starenje.

Izvor: Faktor/24.sata.hr