Takozvana kraljica popa je na udaru brojnih kritika zbog ove fotografije, na kojoj nosi burqu koja asocira na potčinjenost.

Kako prenosi britanski Independent, tom fotografijom Madonna je htjela da osnaži žene poslavši im poruku ovom fotografijom. Devedesetih godina Madonna je izučavala Kabalu, prošle godine je počela izučavati i Kur'an, izučavala je i hinduističku religiju, ali i hrišćanstvo. No, zbog čega je objavila ovu kontroverznu sliku, ostaje nepoznato. Da li je tim činom htjela da pokaže da su žene muslimanke “zarobljene” u svom načinu odijevanja, ili je to objavila radi određene doze medijske pažnje?
Burka, pa i nikab za Madonnu, sudeći po ovoj fotografiji, predstavljaju sinonim za zatvor, odnosno poručuju joj da su pokrivene žene muslimanke tobože potlačene.
Na svom Instagram profilu, napisala je: “Jednostavno, takav je dan”.
Da Madonna nije jedina koja objavljuje ovakve fotografije, dokaz je i pjevačica Lady Gaga. Ona je otišla i korak dalje, snimivši spot za pjesmu “Burqa.” Za Daily Mail izjavila je da će uvijek poštovati filozofska uvjerenja svih ljudi, ali da neće podržavati nasilje i zlostavljanje. Lady Gaga je svoju opsjednutost burkom iskazala i time što je na londonski Fashion week došla odjevena u burku. Jedan sjevernoamerički musliman je izjavio za feminspire da je izgleda sasvim normalno da se tako odijevaju pjevačice i da zbog toga ne budu osuđivane, a da se javlja problem kada se muslimanka odijeva onako kako treba (pa bilo to hidžab, nikab ili burka).