Prva dama Sjedinjenih Američkih Država Michelle Obama učestvovat će u jednoj epizodi televizijske serije iCarly, o adolescentkinji koja je postala zvijezda svoje škole, u sklopu njenih napora da podrži porodice vojnika, objavio je kanal Nickelodeon.

Supruga predsjednika Baracka Obame će imati malu ulogu kako bi promovirala službu "Joining Forces“ („Udruživanje snaga“) za podršku porodicama vojnika raspoređenih u inostranstvu, rekla je AFP-u Adriana Lemus, glasnogovornica dječijeg kanala i precizirala da bi epizoda trebala biti prikazana u januaru.

"Ona će biti gost zvijezda, pričat će o svojoj inicijativi u 'Udruživanju snaga'", dodala je u srijedu glasnogovornica.

Michelle Obama pojavit će se u poznatoj seriji ovoga kanala kako bi pomogla mladoj Carly Shay, koja pokušava uspostaviti vezu sa svojim ocem, vojnikom na službi u inostranstvu, putem internetske razmjene. Prva dama će doputovati sljedeće sedmice u Kaliforniju, u sklopu inicijative za sakupljanja sredstava, prenijeli su lokalni mediji.

Glasnogovornica Lemus odbila je da kaže da li će Michelle Obama tom prilikom učestvovati u snimanju ove epizode u Hollywoodu.