Često imamo priliku slušati o nezgodama poznatih i slavnih, a ovaj put incidenti su vezani za njihova putovanja koja su poprilično neslavno završila - hapšenjima na aerodromima!

Mnogima se vjerojatno dogodila neka nezgoda nakon ili prije slijetanja na neki aerodrom. Nekada je to samo splet okolnosti, međutim neki su poznati i slavni uistinu neslavno završili prilikom putovanja i na aerodromu ih je dočekala policija te uhapsila, prenosi news.com.au, a evo njihovih priča:

Udovica Kurta Cobaina, problematična rock pjevačica Courtney Love uhapšen je na aerodromu po dolasku njezinog Virgin Atlantic leta iz Los Angelesa, nakon što je navodno 'verbalno izvrijeđala' osoblje u avionu.

Nakon incidenta i hapšenja upozorena je od strane policije.

Supermodel Naomi Campbell uhapšena je na aerodromu Heathrow nakon što je navodno pljunula policajca. Napravila je scenu na aerodromu zbog izgubljenog prtljaga, vrištala je i histerizirala. Na sudu je proglašena krivom za vrijeđanje policajaca i za kaznu je morala odraditi 200 sati dobrotvornog rada.

Divlji reper Snoop Dogg bio je sudionik više incidenata na aerodromima tokom godina. Prvi je bio kada je reper i pet njegovih 'pajdaša' uhapšeno nakon što svađe na aerodromu prilikom koje je ozljeđeno sedam policajaca. Snoop Doggu i njegovoj pratnji zabranjen je ulazak u prvu klasu pa su oni zbog toga digli frku. Reper je nakon toga dobio tek upozorenje.

Snoop Dogg je 2007. godine uhapšen na aerodromu Bob Hope u Kaliforniji i optužen za posjedovanje droge i oružja. U decembru 2007. Snoop je opet optužen za posjedovanje smrtonosnog oružja. Ovaj put mjesto događaja je bio aerodrom John Wayne. Nakon toga je bio osuđen na 160 sati društveno korisnog rada, uprkos tome što je tvrdio da je oružje bilo rekvizit za njegov spot.

I glumac Sylvester Stallone se našao na ovoj listi slavnih hapšenja na aerodromima. Optužen je za unošenje zabranjen droge za body building u Australiju nakon što je pronađena u torbi njegove pratnje. Uhićen je na aerodromu Sydney. Kažnjen je sa 3.000 dolara, a morao je platiti i troškove suđenje.

Grammyjem nagrađivani gitarist Carlos Santana uhapšen je na aerodromu Houston 1991. godine i optužen za prenošenje pet grama marihuane iz Meksika. Dobio je šest mjeseci odgođene kazne.

I Linda McCartney je uhapšenana aerodromu Heathrow 1975. i optužena zbog posjedovanja droge. Kasnije je tužba protiv nje odbačena.

Legendarni Ray Charles je 1964. godine uhapšen zbog posjedovanja marihuane i heroina na aerodromu Bostonu. Dobio je pet godina uslovno.

I glumac Bill Murray je 1970. uhapšen u Chicagu na aerodromu O'Hare jer je navodno pokušao prokrijumčariti skoro devet kilograma marihuane. Murray je pušten na uslovnu slobodu jer je to bio njegov prvi prekršaj.