Lažne mladoženje

Međunarodna organizovana grupa trgovaca ljudima tereti se da je preko lažnih brakova sa Slovakinjama legalizovala Srbima boravak u Njemačkoj i Danskoj.

"Narudžbine" za slovačke nevjeste primala i jedna Srpkinja iz Njemačke.
Za šverc izbjeglica i trgovinu ljudima optuženo je 11 članova grupe koji su tražili Slovakinje spremne da za 1.000 eura sklope lažni brak s državljanima Srbije, a zatim da kao građanke Evropske unije u Njemačkoj ili Danskoj legalizuju boravak suprugu iz Srbije na osnovu spajanja porodica, javila je slovačka novinska agencija TASR, prenosi Beta.
Pored Slovaka, među kojima su dvojica organizatora uhapšena u Velikoj Britaniji za slična krivična djela legalizacije boravka izbjeglica preko lažnih brakova, narudžbine za slovačke nevjeste primala je i jedna Srpkinja sa boravkom u Njemačkoj.
Za sumu od 1.000 eura našlo se sedam Slovakinja iz Košica spremnih da otputuju u Dansku i tu se formalno vjenčaju, a zatim pređu u Njemačku, kako bi njihovi srpski muževi mogli da zatraže dozvolu za boravak.
Portparol slovačke policije Mihal Slivka rekao je da će dvojica Srba sa njemačkim državljanstvom biti krivično gonjeni u domovini.