Četvrti put po redu

Gradska uprava Novog Pazara, u saradnji sa istambulskom organizacijom "Prijatelji Sandžaka", četvrti put organizuje manifestaciju - "Kolektivni sunet".

U okviru nje, ove godine, sunet su obavila 153. dečaka iz Novog Pazara. Centralna proslava biće održana 7. septembra u Kulturnom centru, prenosi portal "Sandžaklive.rs".

Davud Prtinac, jedan je od 153 dečaka iz Novog Pazara, kojli direktno učestvuju u manifestaciji Kolektivnog suneta. Nakon uspješno obavljenog hirurškog zahvata u poliklinici "Marovac", Davud se vraća kući. Njegova majka Semiha zadovoljna je što je sve proteklo bez problema. Zadovoljna je, kaže, što je i njen sin na ovakav način obavio ovaj vjerski obred i nada se da će se oporaviti do centralne proslave.

Roditelji svečano odjevenih mališana su u isto vrijeme i zabrinuti i ponosni, a poslije ovog čina uglavnom svi su ushićeno zadovoljni i zahvalni donatorima ove, za njih, veoma značajne manifestacije.

O detaljima završenog kolektivnog suneta u poliklinici "Marovac" upoznali su se i predstavnici Gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Dr Mehom Mahmutovićem koji su posjetili kliniku u kojoj je obavljen sunet. U razgovoru sa doktorom Sinanom Marovcem, saznali su da je, sa medicinskog aspekta, sve proteklo u najboljem redu.

"Sve je proteklo u najboljem mogućem redu. Doktor Marovac je zadovoljan. I mi smo zadovoljni kako su oni to odradili", rekao je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, Faruk Suljević.

"Naši prijatelji iz Istambula, grupa 'Prijatelji Sandžaka', kojim rukovodi Salih Agjul Hadžifejzović, i ove godine, kao i do sada, uložili su napore da se organizuje ovakva jedna akcija, da djeca dobiju prigodne poklone, da svi budu zadovoljni a i da jedan vjerski obred bude odrađen onako kako treba", istakao je Suljević.  On je takođe rekao da pored glavnih donator iz Istambula, 50 odsto troškova suneta doniraju i domaći ljekari.