Ko i koliko direktorijata dobija

Koalicione stranke još uvijek nisu uspjele sklopiti konačan sporazum o podjeli vlasti u Prizrenu. Očekuje se da podjela "kolača" vlasti počne nakon zakletve novog gradonačelnika Prizrena, Mytahera Haskuke.

"Ne, nismo još uvijek sjeli da razgovaramo o podjeli direktorijata. Nakon zakletve predsjednika Haskuke, sješćemo i razgovaraćemo detaljno o direktorijatima i imenima onih koji će ih voditi", rekao je pod uslovom da ostane anoniman izvor unutar koalicionih partija u Prizrenu.

Novi gradonačelnik Prizrena, Mytaher Haskuka, u srijedu je preuzeo dužnost od bivšeg gradonačelnika Ramadana Muja, piše PrizrenPress.

Šef kancelarije za informacije u opštini Prizren, Ymer Berisha, je rekao da će predsjednik Haskuka zakletvu položiti 22. decembra.

Pokret Samoopredjeljenje na izborima u drugom krugu, zvanično je sklopio koaliciju samo sa Inicijativom i nekim drugim strankama koje nisu osvojile nijedno mjesto u Skupštini.

Međutim, nezvanično dogovor su imali i sa LDK-om.

Haskuka je obećao postizanje sporazuma o upravljanju u naredne četiri godine.

"Sa Inicijativom imamo potpisan sporazum. Mi ćemo tražiti dogovor sa drugim strankama, LDK i manjinske stranke, jer su nam potrebne u Skupštini", rekao je Haskuka.

/PrizrenPress.com/