Imao je svjetski rekord u nogama?

Usain Bolt obranio je naslov svjetskog prvaka u utrci na 200 metara. Jamajčanin je slavio s vremenom 19:55...

Bolt je još jednom slavio ispred svog najvećeg konkurenta, Amerikanca Justina Gatlina, koji je do ove utrke imao najbrže vrijeme godine. Bolt je i u ovu utrku krenuo jako dobro, te je nakon izlaska iz zavoja ubacio u brzinu više i ostavio Gatlina daleko iza sebe.

Ono što nas sve zanima kada pogledamo 'screenshot' trenutka netom prije prolaska kroz ciljnu ravninu je sljedeće: Je li Bolt imao svjetski rekord u ovoj utrci? Manje od metra prije ulaska u cilj vrijeme je glasilo 19.1, a Bolt je krenuo slaviti pobjedu otprilike sedam, osam metara ranije.

Da je nastavio trčati 'ozbiljno' do kraja, odnosno da se kao u Berlinu 2009. godine, kada je istrčao svjetski rekord 19.19, trsio do zadnjeg koraka, vrlo lako moguće da bi oborio svjetski rekord.

Nisu mu više 22, 23 godine pa da ima vremena za drugi put. Boltu je 29 i pitanje je koliko će još puta biti u ovako dobroj formi i u prilici srušiti svjetski rekord.

No jedno je sigurno: Bolt je najbolji sprinter svih vremena i niko mu to sada ne može osporiti kada je u dvije utrke (na 100 i 200 metara) slavio protiv Gatlina koji trči u životnoj formi.