Milan na prekretnici

Ono o čemu se govorkalo, izgleda da je istina, pa se navijači "Rosonera" i pored svih nevolja mogu nadati boljoj budućnosti!

Sve su veće šanse da će sumnjivi Kinezi napustiti klub. Naime, radi se na tom da Hajbridž fond preuzme dug od Eliota, investicionog fonda kojem novi vlasnici moraju da vrate 300 miliona do sljedećeg oktobra.
Da to učine nema nikakve šanse, Jonghong Li se i ne pojavljuje u Milanu, a po svemu sudeći UEFA će odbiti prijedlog Milana oko FFP kao nerealan. Projektovani prihodi koji su predstavljeni u tom planu su van domašaja kluba, odnose se na marketing i ulaganja iz Kine, do sada ništa od toga nije realizovano.
Mediji ponavljaju ono što se već znalo i prije prodaje, za Lija niko nije čuo od ozbiljnih biznismena, a njegova porodica je imala problem sa zakonom.
On sada traži nekoga kome bi prodao većinski paket akcija, priče o navodnom vlasništvu nad rudnicima fosfata je "Njujork Tajms, razotkrio kao lažne, a kancelarije Lijeve firme su prazne.
Sve to navodi da je Milan bio preveliki zalogaj za ovog "avanturistu", ali prije nekoliko dana se pojavila informacija da će "Hajbridž" pošto otkupi Milanov dug i postigne dogovor o reprogramu, naći novog vlasnika. Većinski paket bi, prema najnovijim informacijama trebalo da pripadne moćnom arapskom konzorcijumu, koji je već angažovao firmu iz Amerike, specijalizovanu za pregovore o prodaji klubova.
Neimenovani Arapi će, kako pišu italijanski mediji imati više nego dovoljno novca da srede finansije kluba, ali će krenuti potpuno drugim putem, prije svega odmah početi realizaciju izgradnje stadiona.
Ono u šta se navijači nadaju je da je fudbalska historija, ova novija, pokazala da investitori iz arapskih zemalja mnogo lakše ulažu novac nego Kinezi, nisu sputani direktivama iz Pekinga, na kraju krajeva imaju i veća sredstva.
U svakom slučaju, Milan je sada na baš niskim granama, boli pogled na tablu, imaju 18 bodova manje od novog lidera, Intera. I ne samo to, prijelazni rok se pokazao kao promašaj, iako je uloženo pozajmljenih 230 miliona eura, a mediji se i zabavljaju podatkom da je golman Beneventa Brinjoli, koji je juče Milanu dao gol, postigao više pogodaka od Andre Silve, napadača Rosonera koji je plaćen 40 miliona eura.