Revolucija prelaznog roka

Kako se i očekivalo, većina, mada ne i svi klubovi engleske Premier lige glasali su da prelazni rok u Engleskoj bude završen ranije, odnosno prije početka sezone.

Tako će od narednog ljeta, engleski klubovi moći da kupuju do 48 sati prije početka šampionata.
Mnogi ocjenjuju da su Englezi sami sebi pucali u nogu, jer to ne obavezuje ostale klubove u Evropi, ali sa druge strane, teško da će i prodavati poslije početka šampionata jer ne mogu naći zamjene.
Međutim, izgleda da neće ostati usamljeni, makar kada je Serija A u pitanju. Samo, talijanski prijedlog je radikalniji. Naime, kako je rekao direktor Juventusa, Beppe Marotta, svi klubovi Serije A se slažu da prelazni rok bude završen prvog avgusta, tačnije da traje samo mjesec dana.
"Sve drugo je cirkus, vidjeli smo ove godine, naš prijedlog je jasan, do 1. avgusta talijanski klubovi će moći da kupuju", kaže Marotta.
Sada sa tim treba da se složi zajednica klubova, ali to su tehnikalije.

Šta je sa ostalim ligama?

Španci su takođe zagrijani za ideju da prelazni rok bude završen prije početka sezone i to će do kraja ove kalendarske godine biti tema sastanka tamošnje lige, rekao je medijima izvor iz ove organizacije.
Jedino oklijevaju Nijemci.
"Nemamo većinu, razgovarali smo sa klubovima i nema definitivnog stava u ovom trenutku. Mišljenja su podijeljena", izjavio je portparol Bundeslige.