Burno ljeto

Velika četiri transfera u najavi su za ljeto 2015. godine, a kao i obično klubovi koji su ponajviše uključeni dolaze iz Engleske.

Jedna od glavnih tema svakako je gdje će Radamel Falcao nastaviti svoju karijeru. U Engleskoj se odavno priča da on nije bio želja Van Gaala i po svim prilikaman, “El Tigre” neće ostati na Old Traffordu.
Njegov menadžer Mendes ove sedmice će riješiti situaciju sa “Crvenim đavolima”,a tu priliku vreba španska Valencija koja je za reprezentativca Kolumbije spremna platiti 50 miliona eura.
Sa druge strane, Manchester United ima veliku želju da vodede igrača PSG-a, Lavezzija iako je ovaj već duži niz godina velika želja velikog rivala Livepoola.
Argentinac ne uživa u Parizu, a u više navrata je izjavio da bi volio da se okuša u Premier ligi, a United će tu činjenicu probati iskoristiti i dovesti ga u svoje redove.
Iako se sada nametnuo kod trenera Allegrija i igra u prvoj postavi, sudbina Alvara Morate u Juventusu i dalje je nepoznata. On je izjavio da se ne želi vraćati u Real Madrid iako je tamo odrastao, a u redu za ovog Španca su Arsenal i Livepool.
Morata je nedavno priznao da je odbio Arsenal prije nego je potpisao za “Staru damu”, ali Topnici i Arsene Wenger i dalje čekaju priliku da kupe ovog sjajnog napadača, a u redu za ovog igrača takođe stoji i Livepool.
Kao četvti transfer koji ne prvi pogled izgleda bezazleno, spominje se prelazak takođe još jednom Kolumbijca, Carlosa Baccae. Navodno za njega je zainteresovan i ima veliku da ga dovede, slavni engleski Newcastle koji nakon odlaska Alana Pardewa želi dovesti igrače koji nisu iz Francuske.