Ovo je stadion nalik na "džunglu" na kome nije izvršena inspekcija od strane Fudbalskog saveza Kosova (FFK) i gdje je krajem nedjelje odigrana utakmica Druge lige Kosova. Plastovi sena umjesto korner zastavica i kuća umjesto svlačionica.

Vjerovali ili ne, na ovom stadionu je održan meč u organizaciji Fudbalskog saveza Kosova, na otvaranju fudbalske sezone Druge lige Kosova.

Lešane je dočekalo Behar na stadionu Ilirije iz Vragovca, na terenu koji nije pregledala Komisija FFK za inspekciju terena.

Takvo što će uraditi u narednim danima. Kontaktiran od strane lista "Arena", član ove Komisije, Adem Qollakaj je potvrdio da na ovom terenu nije izvršena inspekcija.

"Ovaj stadion je ostao da bude pregledan u naredna dva dana. Klub Iliria je već registrovan u Fudbalskom savezu Kosova, te će ovaj stadion biti pregledan i kasnije ćemo vidjeti šta će se dogoditi", rekao je Qollakaj za list "Arena".

Međutim, station Fudbalskog kluba Iliria nije jedini ovakve vrste u kosovskom fudbalu, pošto smo ne rijetko imali prilike da viđamo slične terene u ovakvim situacijama.

Šta kažu iz FK Lešane?

Opravdanje kluba Lešane, da su ovogodišnji debi načinili u selu Vragoc u opštini Peć, je da stadion nije njihov.

Oni su se dogovorili sa klubom "Iliria" da ove sezone kao domaćini igraju utakmice na njihovom terenu, dok ne nađu neki izlaz.

List "Arena" je razgovarao sa jednim od osnivača kluba Lešane koji je i fudbaler ovog kluba, FEhmi Asllanijem.

"Stadion je fudbalskog kluba Iliria i mi ćemo ove sezone igrati na njemu, jer smo klub koji je odnedavno registrovan u Drugoj ligi", rekao je Asllani za list "Arena". Osim toga, on kaže da je teren dobar, ali ono što kvari sliku terena je njegovo okruženje.

"U stvari, teren i nije tako loš. Možda je među najboljima u Drugoj ligi. Ali okruženje je to koje kvari doživljaj", dodao je Asllani. Inače ovo je prva godina Fudbalskog kluba Lešane na kosovskoj fudbalskoj sceni.