Osmina finala Lige prvaka

U srijedu su na rasporedu dva susreta osmine finala Lige prvaka u kojim će snage odmjeriti Milan i Barcelona te Galatasaray i Schalke.

Milan - Barcelona
Milan će na svom San Siru ugostiti supersnažnu Barcelonu tražeći osvetu za poraze u polufinalu u sezoni 2005/2006. te četvrtfinalu odigranom u sezoni 2011/2012. Ogled Rossonera i Katalonaca je svakako jedan od najzanimljivijih u osmini finala Lige prvaka. Utakmica u Milanu, kao i revanš na stadionu Camp Nou u Barceloni, bit će poslastice za nogometne sladokusce. Iako je Barca uvijek favorit, Milan svakako ne treba otpisati.
Galatasaray - Schalke
Schalke je neporažen u gostima ove sezone u Ligi prvaka, ali Galatasaray želi iskoristiti prednost domaćeg terena i nastaviti uspješan niz nakon grupne faze. Ekipa Fatiha Terima je nakon dva poraza upisala tri pobjede u grupnoj fazi i tako osigurala drugu poziciju. Četvrtom trijumfu se igrači i navijači Galate nadaju protiv Schalkea, njemačke ekipe s kojom se susreću prvi put.
Ova utakmica je ujedno i debi u Ligi prvaka za trenera Schalkea Jensa Kellera, koji je u decembru prošle godine zamijenio Huuba Stevensa, i on zasigurno želi ostaviti pozitivan dojam.
S druge strane, bit će ovo prilika za novog igrača Galatasarayja Didiera Drogbu da na velikoj sceni dokaže da je njegova golgeterska forma i dalje na visokom nivou.