Serie A

Aktuelni prvak Juventus prekinuo je niz od dva kola bez pobjede u prvoj talijanskoj nogometnoj ligi. U Torinu je u sklopu 21. kola Serie A s glatkih 4-0 pao Udinese.

Gosti iz Udina, koji u posljednje vrijeme igraju u vrlo dobroj formi, dobro su se držali u otvarajućih 40 minuta susreta, no nakon prvog pogotka Paula Pogbe u 41., igra gostiju u potpunosti se raspala i bilo je samo pitanje koliko će do kraja susreta ekipa Antonija Contea utrpati.
Uspjela je postići još tri pogotka, od kojih je još jedan "maslo" francuskog veznog igrača Pogbe. Postigao je gol je u 66. minuti susreta za 2-0.
Preostala dva gola zabili su Mirko Vučinić u 72., te Alessandro Matri, koji je u igru ušao na poluvremenu, u 80. minuti utakmice.
Juventus je pobjedom iskoristio kiks jednog od dva najbliža pratitelja na prvenstvenoj tabeli - Lazija.
Rimljani su na gostovanju kod Palerma upisali bod i to zahvaljujući pogotku Hernanesa s bijele tačke u 84. minuti. Poveo je Lazio preko Sergija Floccarija nakon manje od 10 minuta igre, ali je Palermo u manje od dvije minute (70. i 71. minuta) preokrenuo rezultat i poveo pogocima Arevala Riosa i Paula Dybale poveo s 2-1. Nakon toga uslijedio je spomenuti pogodak Hernanesa.
Juventus je pobjedom i remijem Lazija pobjegao Rimljanima na pet bodova, dok je Napoli, barem dok ne odigra svoj susret, na zaostatku od šest bodova.
Serie A, 21. kolo:
Palermo - Lazio 2-2 (Arevalo Rios 70, Dybala 71 / Floccari 10, Hernanes 84-11m)
Juventus - Udinese 4-0 (Pogba 41, 66, Vučinić 72, Matri 80)