1999. je bio FIFA-in igrač godine

Brazilski drugoligaš Sao Caetano novi je klub nekad najboljeg svjetskog nogometaša Rivalda. Ovaj vitalni 40-godišnjak potpisao je ugovor do kraja godine.

Bit će mu to 14. različiti klub u karijeri koja se proteže na nevjerovatne 23 godine.
Prethodno mu je posljednji klub bio angolanski Kabuscorp, kojeg je napustio u novembru prošle godine nakon što mu je istekao ugovor.
Da bi mogao igrati za Sao Caetano morao je slavni brazilski nogometaš prodati dionice Mogi Mirima, kluba čiji je boje branio u dva navrata i koji je rival njegovoj novoj ekipi u regionalnom prvenstvu Paulista.
"Zahvaljujem Bogu što i u 40. godini i dalje imam priliku nastaviti igrati. Imao sam ponude raznih klubova i to me veseli", napisao je Rivaldo putem Twittera, uz dodatak da će 2014. godine okončati u klubu u kojem je i započeo karijeru, Santa Cruzu iz Recifea.
Najbolje razdoblje karijere Rivaldu je bilo od 1997. do 2002. godine kada je igrao za Barcelonu. Godine 1999. dobio je nagrade za FIFA-inog igrača godine i Zlatnu loptu, a 2002. godine sa brazilskom je reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka.