Evropa večeras dobija novog vladara košarke

Evropa će večeras dobiti novog vladara košarke. Aktuelni šampioni, reprezentativci Španije, svrgnuti su s trona u polufinalu, kada ih je savladala Slovenija, koja će u finalu odmjeriti snage sa Srbijom.

Slovenci su i najprijatnije izneneđenje Eurobasketa, a predvođeni fenomenalnim Goranom Dragićem i Lukom Dončićem, večeras će pokušati ispisati historiju i osvojiti prvu evropsku titulu.

Slovenija je oduševila izdanjima u prethodnih osam mečeva, posebno protiv Španije u polufinalu. Upisali su svih osam pobjeda, pa je selektor Srbije Aleksandar Đorđević rivalu prepustio ulogu favorita.

- Slovenija je najbolja ekipa na turniru. Igraju fenomenalnu košarku, prepuni su talenta, uživanje ih je gledati. Mi moramo nekako naći odgovor na to. Imali su dan odmora više od nas, najspremniji su tim na Eurobasketu i bit će nam užasno teško - rekao je Đorđević.

Srbija igra treće finale pod Đorđevićevim vodstvom, a u prethodna dva, na SP, nije imala šansi za zlato, jer se oba puta sastajala sa reprezentacijom SAD. Slovenci nisu Dream team, ali već pomenuti Dragić i Dončić igraju košarku iz snova.

Selektor Igor Kokoškov je, međutim, ostao hladan na riječi svog kolege na klupi Srbije.

- Ne može Đorđević da me prevari. Znam ja šta je rekao novinarima, a šta u svlačionici. Na zatvorenom sastanku im je poručio “Pregazite Slovence!“ - kazao je Kokoškov.

Finalni susret igra se u 20.30 sati, a od 16 sati u meču za bronzanu medalju sastat će se Španija i Rusija.