Ne uspije li Juventus angžovati Guusa Hiddinka, tvrdi La Gazzetta dello Sport, svoju će pažnju usmjeriti ka dovođenju nizozemske legende Marca van Bastena.

Marco Van BastenTalijanski mediji sugerišu da će današnja (srijeda) kup utakmica između Juvea i Napolija biti posljednja za trenera "stare dame" Ciru Ferraru, koji ekipu nije uspio odvesti u nokaut fazu Lige prvaka, dok u prvenstvu za vodećim Interom na četvrtom mjestu zaostaje 12 bodova nakon devetnaest odigranih utakmica (45-33).

U ovom trenutku Hiddink slovi za prvog favorita u preuzimanju Juventusove klupe, iako njegov agent Cees van de Nieuwenhuyzen tu mogućnost uporno demantuje. Podsjetimo i da je Ruski nogometni savez dao dopuštenje selektoru svoje reprezentacije Guusu Hiddinku za paralelno vođenje selekcije i nekog kluba uz uslov prema kojem bi nizozemski trener tokom rada u klubu koji ga angažuje od istog trebao primati i mjesečnu platu.

Dino Zoff i Gianluca Vialli također se spominju kao mogući zamjenici Ferrare, ali vjerovatnije je da bi oni bili kratkoročna rješenja, odnosno na klupi bi ostali samo do kraja tekuće sezone.