Ako koristite Messenger obrišite ga!

Ako na svom mobitelu imate Facebook Messenger izbrišite ga! Onda ga ponovo skinite i pročitajte uslove ugovora. Ovo je totalno ludilo!

Također, za one koje nisu znali, vijest je stara pet do sedam godina.

Pogledajte video u kojem sve obrazloženo.

Korisnike koji instaliraju aplikaciju, Facebook pita da prihvate uslove korištenja. Zašto to rade? Da biste prihvatili da medijski gigant neometano mikrofonom snima audio-zapis svega što govorite u bilo kojem trenutku.


Screenshot uslova korištenja Facebookove aplikacije Messenger

Kako je vidljivo iz screenshota, korisnici prihvataju uslove korištenja koji dozvoljavaju Facebooku da snima audio zapise mikrofonom, u svako doba, bez vašeg znanja. Dakle i u situacijama kada ne koristite mobitel.

Pored toga, uslovi korištenja Facebooku omogućavaju da bilježi fotografije i video zapise koristeći kameru telefona, ali i da neometano zove bilo koga sa vašeg telefona.

Ali čekajte! To nije sve.

Facebook može čitati i ostale podatke sa mobilnog aparata, kao što su informacije o vašim kontaktima, uključujući učestalost poziva prema određenoj osobi, detalje iz e-mailova ili bilo kojeg drugog vida komunikacije.

Iako većina aplikacija na Androidovim i Appleovim uređajima imaju slične uslove korištenja, Facebook vrši daleko najveću špijunažu.

Većina ljudi uopšte ne čita uslove korištenja, tako da Facebook ima pristup podacima 24 sata dnevno. I to takav pristup da bi mu i NSA i CIA pozavidile.