Povređenih nije bilo

Tokom 12 posljednjih sati u Prizrenu je izbilo tri požara, na tri različite lokacije koji su izazvali znatnu materijalnu štetu. Nije prijavljeno da je bilo povređenih.

Prvi slučaj se desio negdje oko 18:40 minuta na marketu "CANI" u ulici Enver Haradinaj. Vatrogasci su ugasili požar koji je spalio hranu i inventar objekta. Vrijednost štete ostaje nepoznata, a policijski istražitelji i krim tehnika su izvršili sve potrebne istražne radnje. Za sada se ne zna uzrok požara.

Drugi slučaj se dogodilo oko 20:30 minuta u ulici "Edit Durham". U ovom slučaju, u stambenoj kući zapalilo se elsktrično brojilo. Na licu mjesta sem policije i vatrogasaca bile su prisutne jedinice KEDS-a. Oni su sproveli preliminarne istrage.

Treći slučaj se desio danas u ranim jutarnjim satima u ulici "Sefedin Laçi". Oko 6:30 minuta, policija u Prizrenu dobila je informaciju da se jedna kuća zapalila. Po dolasku na licu mjesta vidjelo se da gori krov jedne dvospratne kuće i srećom vatra nije prešla na cijelu kuću.  I u ovom slučaju vatrogasci su lokalizovali požar. U sva tri slučaja nije prijavljeno da je bilo povređenih osoba.