Kviz: Šta slike koje odaberete govore o vama?

Ukoliko imate dilema, zabavite se danas uz ovaj test koji otkriva da li radite ono što vas potpuno ispunjava, ili vas nešto bolje čeka na nekom drugom mjestu.

Odaberite oblik koji vam se najviše sviđa i pročitajte odgovor:

1. Krug
Ono što je vama najvažnije su odnosi među ljudima. Želite da vaše kolege budu sretne, te vas mnogi posmatraju kao ključnu kariku koja energijom utiče na saradnike. Imate dara za empatiju, radost i bol drugih osjećate kao svoje. No, trebali biste obratiti pažnju na to da manje pričate o drugima, da budete manje neodlučni... lakše ćete pronaći sopstveni mir.

Savršene pozicije za vas: historičar, marketing, pisac, gluma, ljudski resursi, učitelj, ugostitelj...

2. Kvadrat
Radoholičar ste, razboriti ste i uvijek završite započeto. Odlikuju vas metodičnost i strpljenje. Ako želite napredovati do boljih pozicija, prestanite provjeravati baš svaki detalj onoga što radite. Vama dominira lijeva polovina mozga, pa vas odlikuje logično razmišljanje, rijetko slušate instinkte i satima proučavate kako do rješenja.

Savršene pozicije za vas: službenik u banci, doktor, programer, građevina, računovođa, inženjer, trgovac, vozač...

3. Trokut
Vi ste pravi menadžer, lako se fokusirate na cilj, brzo reagujete i analizirate i upijate nove informacije. Krasi vas veliko samopouzdanje, ali vam je jako teško priznati kad pogriješite. Iskoristite vaše prednosti poput inovativnosti i preciznosti, ambicije i odlučnosti, ali radite na smanjenju nestrpljivosti i orijentisanosti na sebe.

Savršene pozicije za vas: dizajner, advokat, pilot, vojnik, političar, arhitekta, ekonomista...

4. Pravougaonik
Često sjedite na dvije stolice i teško vam je vidjeti sopstvene kvalitete. Vi bi stalno negdje drugdje i tražite nešto novo. Nekad vas kolege vide kao osobu s manjkom samopouzdanja, ali vas odlikuju radoznalost i hrabrost da se okušate u novim projektima. Vi ste ona osoba koja uvijek prva učini nešto novo i pita sve ono što zanima sve, ali nemaju hrabrosti postaviti pitanje.

Savršene pozicije za vas: performer, poduzetnik, animator...

5. Cik – cak
Maštoviti ste i kreativni, imate sjajan pogled na svijet i uvijek vidite najbolje u svima. No, vrlo ste nemirni i teško vas je zadržati na jednom mjestu, jer vas konstanta umara i brzo vam dosadi. Imate sjajne ideje, ali ih teško provedete u djelo jer često prvo kažete hop, pa skačete, i više vas zanimaju sve mogućnosti od realne slike.

Savršene pozicije za vas: dizajner interijera, muzičar, umjetnik, profesor, istraživač, stolar...

Radiosarajevo.ba