Potvrđeno od strane doktora?

Kad ste zadnji put ostali bez hrane i vode? Vjerovatno nije trajalo dugo, zar ne? Upravo zbog toga je priča Prahlad Jania fascinantna.

Jani je u potrazi za duhovnošću otišao od kuće kada je imao samo sedam godina i tvrdi da je dobio blagoslov od tri Hindu božice.

"Tri božice su se pojavile, Ma Kali, Ma Lakshmi i Ma Saraswati, i posalale me u potragu za duhovnošću. Pristao sam, pripremio se i pitao šta je s mojom hranom. Svaka od njih mi je stavila prst na usne i rekla da se više nikada ne trebam brinuti o hrani. Tada sam imao 7 godina i od tada sam prestao jesti i piti."

Misleći da se radi o izmišljotini doktori su ga testirali. Tokom tri sedmice 30 specijalista ga je promatralo i podvrgnuli su ga raznim testovima. Bio je pod video nadzorom 24 sata i nijednom nije potegao za hranom ili vodom u roku od 15 dana koliko je proveo u bolnici.

"Vjerujemo da je njegovo tijelo doživjelo biološku transformaciju kao rezultat meditacije i joge u potpuno prirodnom okruženju u kojem je boravio", kazao je neurolog Sudhir Shah.