Da li ljubav poznaje granice, vjeru ili naciju?

Prema istraživanjima UN ogromna većina Srba i Albanaca nije spremna da radi zajedno ili da živi u istoj ulici, a skoro niko nije spreman da stupi u međuetnički brak...

Zamislite situaciju da se zaljubite u Albanca, ili ako ste muško u Albanku, i vi biste sve, i vezu, i brak, i djecu, ali kako? Kako objasniti mami, tati, i široj rodbini, znajući da ovdje i te kako ima onih kojima bi to smetalo?

Ekipa portala "Telegraf.rs" je došla na ideju da Beograđane pita da li bi oženili Albanku, a Beograđanke da li bi se udale za Albanca. Većina je bila pomalo iznenađena. Neki su rekli "Svašta, šta vam pada na pamet", a neki su bili rekli "Zašto da ne, ako je volim, nema prepreke".

Da ljubav ne poznaje granice, vjere ni nacije, pokazuju primjeri mješovitih brakova koji često šokiraju rodbinu i prijatelje. U bivšoj Jugoslaviji, sjetimo se, sklopljeno je hiljade i hiljade ovakvih "mješovitih" brakova.

Prema istraživanjima koje je sproveo Program Ujedinjenih nacija za razvoj u 2014. godinu, ogromna većina Srba i Albanaca na Kosovu nije spremna da radi zajedno ili da živi u istoj ulici, a skoro niko nije spreman da stupi u međuetnički brak.

U videu koji slijedi pogledajte šta Beograđani i Beograđanke misle o mješovitim brakovima.