Dirljivo

U ovo naše moderno doba prepuno cinizma, rijetko susrećemo ljubavne priče koje nas još mogu oduševiti.

I taman kad smo pomislili da su nas romantične komedije i drame toliko "baždarile" da više nikad nećemo naići na romantiku koja može dirnuti, ususret Valentinovu objavljena je priča koju ne bi mogao smisliti niti najbolji holivudski scenarist (uprkos tome što pomalo podsjeća na "P. S. I Love You"), prenosi Huffington Post.  
Naime, na Twitteru se preko vikenda pojavila priča koja je izašla u printanom izdanju časopisa HyperVocal. U pitanju je pismo čitateljice, 68-godišnje Sue Johnston iz Houstona, a teško da će se među vama naći neko koga ovo neće dirnuti, prenosi Index. 
Posebna pošiljka 
Moj dragi suprug John i ja bili smo u braku 46 godina. Svakog Valentinova oni bi mi poslao buket najljepšeg cvijeća uz koji bi stigla i poruka od pet jednostavnih riječi: "Moja ljubav za tebe raste". Četvoro djece, 46 buketa i život prepun ljubavi bili su njegova ostavština u trenutku kad je prije dvije godine preminuo.  
Na prvo Valentinovo koje sam provela sama, 10 mjeseci nakon što sam ga izgubila, bila sam šokirana kad mi je stigao prekrasan buket...od Johna. Ljutita i slomljena srca nazvala sam cvjećaru kako bih im objasnila da je došlo do greške. Oni su mi objasnili: "Ne, gospođo. Nije u pitanju greška. Prije nego što je preminuo, Vaš je suprug platio jako puno godina unaprijed i tražio da mu garantujemo da ćete Vi nastaviti dobivati cvijeće na Valentinovo. Sa srcem u grlu poklopila sam slušalicu i pročitala poruku koja je bila zakačena za buket. Na njoj je pisalo: "Moja je ljubav za tebe vječna".