Nesvakidašnji slučaj

Bogatašica koja radi u čistoći i skuplja smeće po ulici, a ne živi od svojih miliona rijedak je slučaj. Kineskinja koja posjeduje velik broj nekretnina svojoj djeci vlastitim primjerom želi pokazati da za život moraju zarađivati.

Ima nekretnine vrijedne milione, a radi u čistoći, na ulici ljeti i zimi. I tako deset godina, bez obzira na veliko bogatstvo. Kineskinja Yu Yuzhen kaže kako želi pružiti dobar primjer svojoj djeci. 
"Briga me koliko novca imam. Ljudi moraju raditi i jesti dok god su živi. Inače se osjećaš beskorisno", kaže Yu. Njen2 kolege kažu kako se ne ističe i savjesno obavlja svoj posao.
Yu Yuzhen kaže kako svoju djecu želi naučiti da vlastitim rukama i radom zarade za život. Ona i suprug radili su na farmi, a onda je počela raditi u čistoći. Bogatstvo je stiglo iznenada, dobili su 21 nekretninu u zamjenu za kuće koje su im porušene. 
"Ne želim govoriti o svojim nekretninama. Ja sam samo obična radnica. Sjediti kod kuće i ne raditi ništa bilo bi mi neugodno", skromna je Yu.
Prema podacima za 2011. godinu najmnogoljudnija zemlja na svijetu ima gotovo milion milionera. Prosječna im je imovina oko milion i po dolara, a imaju 39 godina. Trećina su žene. Milijardera je mnogo manje - oko 250.