Johnnie 'Spider' Footman je najstariji taksista na svijetu.

Iako ima 92 godine on i dalje radi veoma uspješno i ne planira da se penzioniše barem još dvije godine koliko mu traje licenca za rad.

Footman je postao taksista u New York-u davne 1945., a u istoimeni grad je došao 1937.godine sa Floride zbog rasnih tenzija.Vremenom je tako postao jedna živa legenda svih taksi vozača grada.

Tokom svoje karijere kao taksista Johnnie Footman je vozio i poznate filmske zvijezde kao što su John Wayne, Rock Hudson i druge. Inače ovaj vremešni taksista provede dva dana sedmično vozeći taksi i još dva radna dana provede u 55-oj Stan taksi kompaniji u Long Island City u Kvinsu.

„Prijatno je biti u njegovom društvu za razliku od drugih taksi vozača”, rekao je suvlasnik taksi kompanije Jerry Nazari.

”On je dobra i staložena ličnost,dobro poznaje grad, i uživa u ovom što radi.”

“I nemojte očekivati da će vas Footman najstariji taksi vozač grada voziti brzo ako se ikada nađete sa njim u taksiju”, dodao je na kraju Nazari.

Dok je ove riječi potvrdio i sam Johnnie:  “Ja sada vozim sporije nego prije,jedonstavno ne želim da nekoga teško povrijedim tokom moje vožnje u slučaju da se desi nekakav udes. Ja sada vozim tek nešto malo više od 20 km na sat kroz gradske gužve i nigdje se ne žurim”, izjavio je Footman.