Britanska je policija objavila šokantnu snimku na kojoj pobješnjeli prolaznik s perona podzemne željeznice odguruje 23-godišnju djevojku koja potom pada na šine metar niže. Incident se dogodio na stanici Leicester Square.

Na snimci se vidi kako djevojka ulazi u kadar kada joj prilazi muškarac i bez ikakvog povoda je baca na šine. Navodno je ranije između njih dvoje došlo do svađe oko njegovog šešira, piše The Sun .

Djevojka je pri padu umalo glavom dotaknula visokonaponski kabal preko kojeg se napaja podzemna željeznica. Muškarca, koji je nastavio dalje hodati, uhvatio je dečko djevojke te ga srušio na pod. Prolaznici su u međuvremenu podigli djevojku sa šina. Mladić se nastavio boriti s muškarcem, no na kraju se uspio osloboditi i pobjeći. Djevojka je prevezena u bolnicu, ali je ubrzo puštena na kućnu njegu.

Brutalan se napad dogodio 16. septembra prošle godine oko 23,20 sati. Kako je napadač pobjegao njegov identitet nije utvrđen. Policija moli građane da dojave informaciju koja bi mogla pomoći u privođenju napadača, prenosi jutarnji.