Phill Hill, poznatiji pod imenom NLO Phil, na ostrvu Alcatraz planira izgraditi veliku piramidu kojom bi se služili vanzemaljci.

NLO Phill, inače kompozitor pjesama za komedije i autor dokumentaraca, kaže kako će se njegovo djelo zvati 'Velika piramida Alcatraza' a inspiracija mu je egipatska Velika piramida na Giza visoravni.

39-godišnji Phil tvrdi kako su egipatske piramide napravili vanzemaljci te da su im nekada služile kao postaje za punjenje energije. U intervjuu za The Huffington Post Phil je rekao da je u 'posjedu zajnih shema i nacrta koje su ostavila bića iz druge galaksije'. Ti nacrti, prema njegovoj priči, otkrivaju 'tajnu formulu uz pomoć koje egipatske piramide stvaraju energiju iz vodonika'.

Iako je Alcatraz premalen za izgradnju 230 metara široke piramide (ostrvo je širok nešto više od 180 metara) Phil ima rješenje. 'Jedan ugao piramide će morati stajati na vrlo visokom podvodnom tornju sve dok ne povećam ostrvo'.

NLO Phil kaže kako već surađuje s upravom u čijoj je nadležnosti ostrvo Alcatraz. 'Kontaktirali sua me u juli, i sada trebamo ishoditi dozvole za gradnju 2012. godine'.

Phil je u februar objavio sličan plan - želio je izgraditi piramidu na planinskom vrhu Pikes Peak u Coloradu. Taj plan je brzo pao u vodu.

Pogledajte VIDEO!