Ako u pustinji nečega ima u izobilju, onda je to pjesak. Dvojici Njemaca iz Donje Bavarske to, izgleda, ni najmanje ne smeta, jer pjesak, između ostalog, prodaju baš u pustinji!

Werner Otto i njegov sin Wolfgang su vlasnici preduzeća koje je u početku zapravo samo posrjedno imalo veze s pjeskom, jer je bilo specijalizovano za izgradnju teniskih terena.

Ali kada je u Njemačkoj tenis polako počeo da gubi popularnost, Werner Otto je počeo da traži drugu poslovnu aktivnost i pronašao pjesak.
 
Kupovao je sedimentne stijene iz rudnika za eksploataciju pjeska po Evropi, a zatim ih obogaćene prodavao vlasnicima sportskih terena, što mu je donjelo veliku zaradu.
 
U međuvremenu je preduzeće “Otto sport und Reitplatz GmbH”, koje ima 20 zaposlenih, izgradilo 5.000 terena za konjske trke širom svijeta. Međunarodne konjske trke 2006. u Achenu i 2010. u Kentucky-u, poznate trkačke staze na hipodromu u Arapskim Emiratima i u Konjičkom klubu španskog kralja napravljene su uz korišćenje pjeska u proizvodnji njemačkog preduzeća.

“Nije svaki pjesak kvalitetan”, objašnjava svoj uspjeh Werner Otto, koji upravo iz ovog razloga nalazi kupce čak i u Kataru i Arapskim Emiratima. Oni, doduše, imaju dovoljno pjeska, ali on nije pogodan kao podloga za konjičke sportove.
 
U međuvremenu je Otto prijavio više od 20 patenata, između ostalog i sistem koji preko otvora za ventilaciju odmrzava zaleđeno tlo i specijalnu podlogu od sintetičkog materijala koja se postavlja ispod sloja pjeska i garantuje bezbjednost konja.
 
On kaže da je prava mešavina od presudnog značaja, ali recept će ostati porodična tajna. Osim sina Wolfganga, u njegovom preduzeću rade i ćerka Heidi i snaja Ulrike.