U PROTEKLOJ GODINI

Travel blogeri Ivana i Goran Babić na svojoj Instagram stranici "Dva ranca i beg iz kanca" otkrili su koja je najjeftinija zemlja koju su posjetili u prethodnoj godini.

Ivana i Goran su bračni par koji putuje svijetom još od 2011. godine, a 2017. godine kreirali su website i profile na društvenim mrežama gdje pratioce obavještavaju o svojim posljednjim avanturama.

Na jednom od snimaka objavljenih na njihovoj Instagram stranici otkrili su koja je najjeftinija zemlja koju su posjetili u 2023. godini - a riječ je o Uzbekistanu.

"U ovoj državi smo plaćali najjeftiniji gradski prevoz ikad 0,12 eura i metro i autobus", naveli su.

Obrok u restoranu koštao je oko 2 eura, a taksi za pet kilometara vožnje samo 1 euro. Najskuplja ulaznica za neku atrakciju koštala je manje od četiri eura.Prevoz vozom između gradova košta manje od 10 eura.

"Ako još niste bili u Uzbekistanu stavite ga na listu za ovu godinu jer definitivno vrijedi zbog mnogo čega", poručili su uz snimak.

Dijeleći fotografije prilikom posjete ovoj zemlji naveli su da je Uzbekistan svakako destinacija vrijedna posjete i da je, prema njihovom mišljenju, ispred mnogih evropskih zemalja te da je "bez prava zapostavljena kod turista s ovih prostora".