SVIMA DRAG LIK

Simpatični pas po imenu Bayley proslavio se na društvenim mrežama zbog sličnosti sa crtanim likom Snoopyjem.

On je mješanac staroengleskog ovčara i pudlice. Obje rase su poznate po tome što su druželjubive i razigrane. Popularni Instagram profil Doodle Dogs Club je prošle godine podijelio Bayleyjeve fotografije i snimak uz opis:

"Upoznajte Bayleyja, koji je preslikani Snoopy. Sa velikim ušima i nosem koji liči na dugme je savršena stvarna verzija našeg omiljenog psa iz crtanog filma."

Objava je dosad prikupila gotovo dva miliona lajkova. Bayley ima svoj Instagram profil, a trenutno ima više od 400.000 pratitelja.

"Ova godina je bila nevjerovatna. Neočekivano sam se povezao s divnim prijateljima kao što ste vi. Nisam mogao ni zamisliti da ću biti dio globalne zajednice, ali tu sam. Zahvalan sam na prijateljstvima. Vaša podrška, lijepe riječi i ljubav su sve ovo učinili nezaboravnim", između ostalog je navedeno u opisu Bayleyjeve fotografije koja je podijeljena na kraju prošle godine.

Snoopy se prvi put pojavio 1950. godine u stripu "Peanuts" Charlesa M. Schulza, koji ga namjeravao nazvati Sniffy, ali se predomislio. Na samom početku, Snoopy nije pripadao dječaku Charlieju Brownu. Snoopy ima i kućnog ljubimca, ptičicu Woodstock.