Emina Jahović, jedna od najatraktivnijih pjevačica, koja je ušla među tri kandidata od kojih će jedan predstavljati Srbiju na "Eurosongu", kaže da je oduvijek željela da se pojavi na tom takmičenju.

Na zle komentare da ima stas i "glasić", ne obraća pažnju jer, kako kaže, ispunjava sve uslove da bude predstavnik Srbije na ovom takmičenju, a to je prije svega srpsko državljanstvo, o kome joj sve češće postavljaju pitanje.

"Divan je osjećaj kada znate da ste u najužem izboru najbitnijeg muzičkog nacionalnog takmičenja", kaže Emina i dodaje da joj je bilo drago kada je Brega pozvao na audiciju.

"Takva prilika se ne propušta. Oduševila sam se njegovom jednostavnošću i profesionalizmom. Još jednom se pokazalo da je to odlika velikih ljudi", kaže Emina i na pitanje kakva su njena očekivanja od finalnog izbora dodaje: "Ne razmišljam o izboru 13. marta kao o danu u kome bih morala da trijumfujem. Za mene su svako novo dobro iskustvo i svaka nova pjesma u mojoj karijeri pobijede. Pošto je većina pjesama koje pjevam autorska, moja, volim ponekad da se nađem samo u ulozi izvođača. To me relaksira i rasterećuje. Moji snovi su uvijek bili moje želje, a želja mi je bila da nastupim na ovom takmičenju. Da je drugačije, sigurno ne bih nastupala".

Emina kaže da na zlobne komentare da ima stas i "glasić", ne reaguje: "Komentari su zlobni i protiv toga se nekad baš i ne može. Ima i onih lijepih i dobronamjernih komentara zbog kojih sam ovdje gdje jesam". Kako je jedno od spornih pitanja koje se postavlja u vezi sa Emininim učešćem na "Eurosongu" i to da li poznata pjevačica ima srpsko državljanstvo, Emina pojašnjava: "To je pitanje iz geografije. Novi Pazar je u Srbiji, pa je zato logično da imam srpsko državljanstvo".