Elizabeth Adeney, 66-godišnja Britanka, službeno je postala najstarija britanska majka, prenosi Telegraph, i tako prestigla zemljakinju Patti Farrant koja je rodila u 62. godini života.

Nakon što je u utorak poslijepodne na svijet donijela zdravog dječaka, Adeney je postala najstarija majka u Velikoj Britaniji. Dijete je na svijet došlo carskim rezom jer je prilikom porođaja došlo do izvjesnih komplikacija, no i majka i dijete se sad osjećaju dobro.

Adeney je išla na in vitro oplodnju u Ukrajinu jer sve bolnice i zdravstvene ustanove u Velikoj Britaniji odbijaju izvršiti zahvat na ženama starijim od 50 godina života, dok organizacije za zaštitu zdravlja ne preporučuju zahvat raditi ni poslije 40. godine.

Za vrijeme trudnoće Elizabeth je obavljala svoje svakodnevne aktivnosti, te odlazila na posao u Suffolk gdje radi kao menadžerica. Za novorođenog dječaka će se brinuti dadilja, jer vremešna majka želi i dalje raditi.

'Fizička dob nije važna. Ima dana kad se osjećam kao da mi je 39, a već drugi dan kao da imam 56 ili ne znam već koliko. Bitnije mi je ono kako se osjećam iznutra, a ne kako izgledam izvana', izjavila je 66-godišnja majka.

Adeney se nedavno razvela od muža Roberta, biznismena koji se obogatio prodajom luksuznih predmeta od kože, te dijete planira odgajati sama.