Vukao brod kilometar

Ribar iz Velike Britanije "upecao" je, nakon sat vremena borbe, soma teškog 100 kilograma koji je vukao njegov brod više od kilometra.

Ditch Ballard (37) lovio je šarane na obali rijeke Ebro u Španiji kada je stvorenje veće od dva i po metra uhvatilo mamac i zakačilo se, piše Daily Mail.

Ribar je uskočio u svoj čamac dug tri i po metra i svom svojom snagom počeo vući ribu u, kako je kazao, "najvećoj bitki u svojoj ribarskoj karijeri".

Ballard se morao osim s golemom ribom, boriti s niskim temperaturama, pa je, dok je pokušavao zadržati svoj ulov, "nekontrolirano drhtao".

Kada ju je napokon savladao, svoj ulov stavio je na ceradu kako bi ga izvagao i izmjerio prije nego što je živu ribu vratio u vodu.

- Temperatura je bila minus tri stepena Celzijusa, a zbog hladnoće i vjetra bilo je nepodnošljivo. Sat vremena nakon moji mišići bili su umorni, a adrenalin je nestao, temperatura tijela mi je počela padati i našao sam se šćućuren na dnu čamca pokušavajući se održati dok sam nekontrolirano drhtao. Nisam ni znao koliko sam daleko bio odvučen niz rijeku - bio sam više od kilometra od starta. Mučio sam se da navučem rukavice i počeo sam oslanjati ruke. Zaključio sam da ova bitka mora biti gotova na ovaj ili onaj način, pa sam povukao svom snagom koja je ostala u meni. Gotovo sam izgubio prste, jer su mi ruke bile toliko hladne da zapravo nisu radile ono što im je moj mozak govorio. Bila je to najveća bitka u mojoj ribarskoj karijeri, no nikome je ne bih poželio - ispričao je Ballard.

Ditch, koji je kao mamac koristio kuglice iverka i kukuruz šećerac, fotografirao je svoj ulov, a zatim ga pustio natrag u rijeku.Faktor/Daily Mail