Nevjerovatno

Ribari iz Kanade izazvali su velik interes na društvenim mrežama nakon što je objavljena snimka ogromne jesetre koju su ulovili u rijeci Fraser.

Ova grdosija ima oko 300 kilograma, a ribar Dan Lallier dao joj je nadimak "živi dinosaur", s obzirom da ova vrsta u ovoj rijeci postoji još od doba Jure.

"Gledajte ovo, dugačka je oko tri metra i ima oko 300 kilograma", objasnio je Lallier pratiteljima na TikToku.

"Samo smo ju uspjeli označiti, tako da vjerojatno nikada nije bilo ulovljena i sada ćemo je pustiti", dodao je Yves Bisson.

Ljudi u komentarima bili su potpuno šokirani 'grdosijom', a mnogi su ribaru pisali kako je ulovio ili vodenog zmaja ili čudovište iz Loch Nessa.

Inače mogu narasti i više od osam metara dužine te žive između 50 i 100 godina, poput ove sa snimke, a inače žive u velikim rijekama i jezerima dok tek neke zalaze i u oceane, piše Večernji.

Na Jadranu pak žive jadranska jesestra te atlantska, no jadranska je manje veličine pa može izrasti do dva metra i do 25 kilograma težine.

 
@yvesbissonsturgeonco One of the largest I’ve ever seen 🐟 #giant #fish #monster #sturgeon #unbelievable #lovetofish #fyp #fishwithyves #bucketlist #fraserriver #guidelife ♬ Forever - Labrinth