SKRIVENI DRAGULJ

Dubai ne oskudijeva svjetski poznatim atrakcijama, ali u pustinji oko najmnogoljudnijeg grada UAE-a ima još puno toga za otkriti.

Jedan od takvih skrivenih dragulja je umjetno Jezero ljubavi, tehnički dva isprepletena jezera u obliku srca smještena u blizini oaze Al Qudra.

Površine 550.000 metara kvadratnih, ova zapanjujuća turistička atrakcija vidljiva je čak i iz svemira, piše Oddity Central.
 
Smješteno na znatnoj udaljenosti od bilo kojeg urbanog područja, Jezero ljubavi prava je oaza, okružena pustinjom dokle god pogled seže.

Osim samog jezera u obliku srca, područje obiluje brojnim vrstama vegetacije, s više od 16.000 drveća i hiljadama šarenih cvjetova.
 
Otkriveno u novembru 2018. godine, Jezero ljubavi počelo je privlačiti pažnju nakon što je šeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, prijestolonasljednik

Dubaija, na svom popularnom Instagram računu podijelio zračnu fotografiju s natpisom "Svima vama".

Iako je jezero postalo popularno odredište za romantičare na Bliskom istoku, da biste istinski cijenili njegovu ljepotu, morate ga vidjeti s najmanje 50 metara nadmorske visine, u protivnom, sve što ćete vidjeti je blago zaobljeno jezero.

Fotografije jezera opet su postale viralne nakon što su objavljene na portalu Oddity Central, a mnogi su pisali kako ih je atrakcija ostavila bez riječi.

Izvor: Faktor/Oddity Central