Sumnja se na samoubistvo

Glumac i komičar 63-godišnji Robin Williams pronađen je mrtav u svojem stanu u Sjevernoj Kaliforniji.

Sumnja se da je oskarovac Robin Williams sam sebi oduzeo život, potvrdili su iz šerifovog ureda okruga Sjeverne Kalifornije za CNN. 
'U posljednje vrijeme borio se s depresivnim stanjima', izjavila je za medije njegova glasnogovornica Mara Buxbaum. 'Ovo je tragičan i iznenadan gubitak. Porodica moli za privatnost u ovim, za njih, izrazito teškim vremenima', dodala je.
Iz mrtvozornikovog ureda je potvrđeno da je do smrti najvjerovatnije došlo kao do posljedice 'gušenja'.
Williamsova supruga, grafička dizajnerica Susan Schneider, s kojom se vjenčao u oktobru 2011. godine poslala je pisano saopštenje medijima. 'Jutros sam izgubila supruga i najboljeg prijatelja, a svijet je izgubio jednog od voljenih umjetnika i predivno ljudsko biće. Srce mi je doslovno slomljeno', napisala je Schneider. 'U ime Robinove obitelji tražimo privatnost u našoj dubokoj tuzi. Nadamo se da naš fokus neće biti njegova smrt nego bezbrojni trenuci radosti i smijeha koje je on dao milionima', dodala je glumčeva supruga.
Vijest o smrti legendarnog glumca potresla je Hollywood, ali i sve obožavatelje diljem svijeta. Williams je dobitnik Oskara za ulogu učitelja u filmu Dobri Will Hunting 1997. godine, u kojem je glumio zajedno s Mattom Damonom.
Robin Williams rođen je 21. juna 1951. u Chicagu Williams je kratko prije upisa 1973. na studij glume na njujorškom Juilliardu studirao političke nauke. Karijeru je počeo kao stand-up komičar, a slavu je stekao ulogom vanzemaljca Morka u američkoj humorističnoj seriji Mork and Mindy koja se prikazivala od 1978. do 1982.
U serijama je često improvizirao dijaloge, a njegov visoki nazalni glas ubrzo je postao i njegov zaštitni znak. Prvu nominaciju za Oscara ostvario je za ulogu radijskog voditelja u ratnoj komediji iz 1987. 'Dobro jutro, Vijetname' koja ga je lansirala među filmske zvijezde. Film je snimljen prema istinitoj priči u režiji Barryja Levinsona.
Poznat po izboru nekonvencionalnih uloga u komedijama i dramama kojima je potom udahnuo nešto posebno, svoje, 'otkačeno', Williams je gledatelje osvojio ostvarenjima u 'Društvu mrtvih pjesnika', 'Kralju ribara', 'Svijetu po Garpu', 'Tatici u suknji', 'Popaju', 'Buđenjima', 'Ja ću budan sanjati' i drugima.
William je godinama otvoreno govorio o svojoj borbi s alkoholom i ovisnosti o opijatima. Prošli je mjesec nekoliko tjedana proveo u Centru za borbu protiv ovisnosti u Minnesoti. Njegova agentica za tisak Mara Buxbaum potvrdila je da se 63-godišnji glumac dugo borio s teškom depresijom, zamolivši da se poštuje privatnost obitelji u trenucima iznenadnog i tragičnog gubitka.
Robin Williams ženio se tri puta i iz tih brakova ima troje djece.