Nikad  ne biste pogodili

Johnny Depp i kraljica Elizabeta dijele istu krv i njihov zajednički predak je Edward III, koji je umro 1377. godine

Neki od njih se bave istim poslom, a za neke ne biste povjerovali da su ikada prošli istom ulicom, koliko su različiti. Ali, oni su svi zapravo rođaci, neki dalji, a neki jako bliski.
Kraljica Elizabeta II i Johnny Depp
Jedno od ovo dvoje je pri kraju jako duge karijete, ima komplikovane odnose u porodici, i posebno voli pastelne nijanse. Ali, dovoljno o Johnnyiju Deppu (50). Kraljica Elizabeta II (87) i popularni glumac ni po čemu ne liče, ali zaista dijele istu krv. Međutim, njihovo srodstvo je jako daleko, i potiče još od Edwarda III, koji je umro 1377. godine. Ta rodbinska veza je jako komplikovana i dugačka, ali dokazuje da su Edward III i Edward Makazoruki u srodstvu.
Vojvotkinja Kamila i Madonna
Ove dvije plavuše potiču iz iste familije, koja je bila jedna od najmoćnijih u Kanadi u 17. vijeku. Njih dvije, osim boje kose i po kojeg gena, nemaju mnogo toga zajedničkog. Kamila (66) uživa u zrelim godinama i živi mirnim životom. S druge strane, Madonna (55) nikako ne može da se pomiri s time koliko godina ima, pa uvijek pored sebe ima mnogo mlađeg muškarca. Inače, israživači koji su otkrili ovu povezanost, otkrili su i da je pjevačica Celine Dion, takođe, izdanak ove bogate porodice.
Brooke Shields i Glenn Close
Izgleda da neke porodice imaju sreću i ljepotu upisanu u DNK. Ove dvije poznate glumice prilično su blizak rod, pa je Glenn (66) čak i inspirisala lijepu Brooke (48) da postane glumica.
Barack Obama i Brad Pitt
Preci najmoćnijeg čovjeka Amerike stigli su na sve strane - od Kenije do Irske. Međutim, ova povezanost nije išla tako daleko od kuće. Brad Pitt i Barack Obama dijele istog rođaka iz Virginije, Edwina Hickmana, koji je umro 1769. godine. Međutim, jedan od najpoznatijih glumaca Hollywooda ima još veza sa Bijelom kućom. Naime, njegova izabranica, Angelina Joli, u rodu je (doduše, deveto koljeno) sa bivšom prvom damom, Hilary Klinton.
Kate Middleton i Guy Ritchie
Vojvotkinja od Cambridgea i poznati režiser u srodstvu su preko zajedničkog rođaka iz 18. vijeka. Guyj (45) je prisustvovao kraljevkom vjenčanju 2011. godine, ali ne zbog rodbinskih veza, već zbog prijateljstva sa princom Williamom.
Justin Bieber i Celine Dion
Ko bi rekao da je poznata pjevačica, koja nas godinama oduševljava najljepšim ljubavnim pjesmama, u srodstvu sa miljenikom djevojčica, nedavno uhapšenim Bieberom (19). Celine Dion (45) i njen dosta mlađi kolega i rođak, dijele iste pretke iz 17 vijeka. Osim toga, međutim, ovo dvoje nemaju ništa više zajedničko.