"Moko tattoo"

Popularna pjevačica Rihanna je prilikom posjete Novom Zelandu dodala još jednu tetovažu u svoju kolekciju.

Rihanna je inače poznata kao ljubitelj tetovaža, a ovo joj je čak 20. Među njima se nalaze razni natpisi ili motivi od kojih neki nemaju apsolutno nikakvo značenje, ali neke ipak nose određenu poruku sa sobom.
Međutim, tetovaža koju je napravila na Novom Zelandu nešto je drugačija od većine ostalih koje je već imala prvenstveno zbog načina izrade. Naime, ove takozvane "a ta moko" ili jednostavno "moko" tetovaže rade starosjedeoci Novog Zelanda, tako da tintu dlijetom praktično uklešu u samu kožu, za razliku od njezinog ubrizgavanja pod kožu kod tradicionalnih tetovaža.
Ovo čini da se koža stvrdne i izdigne tako da po završetku procesa dobijete osim boje i grubu teksturu kože nasuprot glatkoj i ravnoj koži kod tradicionalne tehnike.
Rihanna je već radila jednu "moko" tetovažu na Novom Zelandu, kada je prije 5 godina na njezinoj šaci osvanula "zmajeva kandža" rađena u istoj tehnici kao i nova tetovaža, a koja predstavlja repliku iste tetovaže koju na istom mjestu ima njezin bivši dečko Chris Brown.
S obzirom na to da je "moko" jedan od najbolnijih metoda za tetoviranje, ne čudi što pjevačica ne izgleda kao da joj je preterano ugodno za vrijeme samog procesa, međutim upravo zbog ovoga tetovaže napravljene ovim stilom su vrlo cijenjene među umjetnicima i poštovaoteljima ovog načina oslikavanja tijela.