Preko 3.5 miliona pregleda

Snimak intervjua koji je slavni glumac Dustin Hoffman o filmu "Tootsie" dao za Američki filmski institut objavljena je na YouTubeu još u decembru 2012. godine, ali proteklih se nekoliko dana proširila medijima i društvenim mrežama, prnosi index.hr.

U njoj se može vidjeti kako Hoffman priča o procesu pretvaranja u ženu za film "Tootsie". U nekom trenutku sasvim je vidljivo da je postao prilično emocionalan, a naposljetku su mu i potekle suze dok je objašnjavao što za žene znači ljepota: 
"Kad sam se prvi put pogledao u ogledalo bio sam šokiran jer sam mislio da ću biti privlačniji. Pa sam im rekao da me učine privlačnijim. Mislio sam da bih trebao izgledati kao privlačna žena. Ako ću biti žena želim izgledati najbolje moguće. A oni su mi rekli da je to to, da ne ide bolje od toga", ispričao je prije nego što je "progutao knedlu" i nastavio: "Tad sam otišao kući i počeo plakati. Rekao sam svojoj supruzi da moram snimiti taj film, a ona me pitala zašto.
Rekao sam joj: 'Jer ja mislim da sam zanimljiva žena, a znam da sam samog sebe sreo na zabavi nikad ne bih pričao s tim likom jer fizički ne zadovoljava zahtjeve za koje smo natjerani da mislimo da žene moraju ispuniti kako bismo ih pozvali na spoj'. A ona me pitala o čemu pričam. Odgovorio sam da postoji puno previše zanimljivih žena koje nisam imao priliku upoznati u ovom životu jer mi je ispran mozak. I to za mene nikad nije bila komedija".