Nerazjašnjene smrti

Zbog slave, raskalašnog života, politike ili manjka sreće, smrti ovih ljudi su do dana današnjeg ostale nerazjašnjene i smatraju se misterijima.

Marilyn Monroe
Iznenadna smrt Marilyn Monroeu njenom domu u Los Angelesu 5. avgusta 1962. proglašena je samoubistvom nakon uzimanja velike količine tableta za spavanje. Međutim, oduvijek su postojale određene spekulacije o okolnostima njene smrti, a najviše se govorilo o činjenici da su mnogi predmeti uklonjeni iz njenog doma nakon nesrećnog slučaja. Bilo je glasina da je Monroe bila u vezi s Robertom Kennedyjem, John F. Kennedyjem ili obojicom, pa je među najpopularnijim teorijama svakako ona da su predsjednik i njegov brat, kako bi izbjegli skandal, zataškali određene informacije o ubistvu. Drugi smatraju da je zvijezda filma "Neki to vole vruće" slučajno uzela preveliku dozu droge, a ne tableta za spavanje.
 
Crna Dalija
Elizabeth Short  (22) ponađena je mrtva 15. januara 1947. Njeno tijelo je pronađeno presječeno na pola, a žrtva je surovog zločina. Od tada je ova glumica poznata kao Crna Dalija (The Black Dahlia). Neriješeno ubistvo ove djevojke čije je tijelo bez kapi krvi nađeno u parku u Los Angelesu zaintrigiralo je cijelu Ameriku, a nakon bezbroj knjiga, članaka i filmova, i dalje nisu poznati detalji slučaja.
 
Lana Turner
Lana Turner, glumica koja je svijetsku slavu stekla ulogama u filmovima poput "Poštar uvijek zvoni dvaput", bila je jedna od glavnih zavodnica u Hollywoodu četrdesetih godina prošlog vijeka. U martu 1958. njena 14-godišnja ćerka navodno je kuhinjskim nožem ubila majčinog ljubavnika Johnnya Stompanatoa. Slučaj je propraćen pravom medijskom hajkom. Stompanato je bio utjerivač dugova i po tadašnjem pričanju često je zlostavljao Turnerovu. Lanina kći je osuđena za ubistvo jer je, po odluci suda, izbola Stompanata kako bi zaštitila svoju majku. Međutim, do dana današnjeg ostaju glasine da je Lana Turner zapravo ubila svog ljubavnika i podmetnula svoju maljoletnu ćerku.
 
Bruce Lee
Legenda borilačkih vještina je svojim filmovima dostigla kultni status. Bruce Lee (32) se 20. juna 1973, samo par dana prije premijere filma "U zmajevom gnijezdu", sastao se s producentom kako bi pričali o novom projektu. Njih dvojica su se odvezli do njegove prijateljice, glumice Betty Ting Pei, i tamo se Lee požalio na glavobolju. Pei mu je navodno dala lijek za glavobolju, poslije čega je Lee odlučio  da prilegne, međutim nikada se više nije probudio. Jedina supstanca pronađena u njegovom tijelu je bio upravo taj lijek, a kasnije je odbačena mogućnost da je glumac imao neželjenu reakciju na isti. Veliki broj teorija tvrdi da je ubijen, a iznenadna smrt ovog sportiste i dalje intrigira ljude.
 
Natalie Wood
Natalie Wood je 29. novembra 1981. krenula na izlet sa suprugom i kolegom. Ukrcali su se na jahtu i otisnuli. Nakon burne noći i alkohola, Wagner i Walken su se posvađali, a ona je otišla na spavanje. Po Wagnerovoj priči, kada je otišao svojoj ženi da poželi laku noć, nje nije bilo. Nekoliko sati kasnije pronađena je kako mrtva pluta u vodi. Iako je smrt okarakterisana kao nesrećno utapanje, 2011. godine je slučaj ponovo otvoren nakon izjave kapetana broda da je svađa između Wagnera i Walkena uzrok njene smrti, a modrice na njenom tijelu su samo produžile istragu.