EVO KAKO DANAS IZGLEDA

Sakis Rouvas svojevremeno je bio jedna od najvećih zvijezda Eurosonga, a njegov nedavno objavljeni video dok pleše privukao je pažnju na mrežama te oduševio fanove ovog takmičenja.

Grčki pjevač Sakis Rouvas jedno je od najprepoznatljivijih imena s Eurosonga, a na ovom takmičenju svoju zemlju je predstavljao 2004. i 2009. godine.
 
@sakisrouvas Warming up before the last dance 🕺 @Enastron Athens #sakisrouvas #enastron #timatia #newsong ♬ original sound - Sakis Rouvas
Svoju popularnost svakako je dijelom dugovao i fizičkom izgledu, a smatrali su ga i jednim od najpoželjnijih muškaraca Evrope u periodu 2000-ih.

Pjevač se u odnosu na izdanje od prije 20 godina nije pretjerano promijenio, a video koji je nedavno podijelio na TikToku privukao je pažnju pratilaca te fanova muzičkog takmičenja.

Na snimku se može vidjeti kako u prozirnoj majici i sakou pleše u garderobi pred nastup.

"On je ikona", "Kakva energija", pisali su u komentarima, a neki su se i čudili da ovako izgleda s 52 godine.

Upravo su njegove nastupe na Eurosongu karakterisale energične pjesme i plesne koreografije. 2004. godine predstavio se pjesmom "Shake It" koja je završila na trećem mjestu, a 2009. godine pjesmom "This is our night" osvojio je sedmo mjesto.

Kako je Grčka pobijedila na muzičkom takmičenju 2005. godine Rouvas je bio i jedan od domaćina polufinalne i finalne emisije 2006.