MEKSIČKA LJEPOTICA

Salma Hayek sa svojim pratiocima na Instagramu podijelila je fotografije s odmora, a na snimcima na kojima pozira bez šminke i u dvodijelnom kupaćem kostimu ponovo je iznenadila izgledom koji prkosi njenim godinama.

Meksičko-američka glumica objavila je nekoliko fotografija na kojima u žutom bikiniju pozira uz okean, a svojim obožavateljima priznala je da se zahvaljujući tome osjeća "obnovljeno".

"Svaki put kada želim da se osjetim obnovljenom, skočim u okean", napisala je uz objavu.

Njen nevjerovatan izgled u 56-godini ne prestaje da zadivljuje javnost, zbog čega je dobila niz komplimenata, a američka producentica Heather Parry zaključila da je ovo izdanje dostojno naslovnice Sports Illustrated magazina.

Hayek je ranije otkrila tajni sastojak koji je zaslužan za njen mladolik izgled u šestoj deceniji života.

"Koristim ekstrakt kore tepezcohuite stabla, koji se u Meksiku koristi za liječenje opekotina zato što u potpunosti regeneriše kožu. U Sjedinjenim Američkim Državama ga niko ne koristi", rekla je za magazin Elle. Dodala je da ga je donijela u jednu laboratoriju u Americi i da su istraživači bili iznenađeni pozitivnim rezultatima.

"Upitali su se kako je moguće da ga niko ne koristi. Zahvaljujući ovom ekstraktu nemam potrebu za botoksom niti filerima", kazala je tada.