Američki časopis People tokom petka poslijepodne objavio je kako su glasine oko razvoda braka Toma Cruisea i Katie Holmes tačne. Naime, već se nekoliko mjeseci o toj temi šuškalo, a sad je vijest i službeno potvrđena.

"Ovo je lična stvar Katie i njene porodice. Njena primarna briga ostaje, kao što je uvijek i bilo, da se sve odvija u najboljem mogućem interesu za njenu kćerkicu", izjavio je advokat Katie Holmes te potvrdio kako je glumica podnijela zahtjev za razvod.

Zahtjev je podnijela u New Yorku 28. juna, a kao razlog navela je "nepomirljive razlike". Osim toga, Katie traži i potpuno skrbništvo nad Suri te "razuman iznos" alimentacije za djevojčicu. Iako su ona i Tom potpisali predbračni ugovor, glumica traži i podjelu imovine. Prema pisanju TMZ-a, Tom je jako tužan zbog svega te nije ni pretpostavljao da bi do ovoga moglo doći.

Podsjetimo, Katie i Tom vjenčali su se 2006. godine te imaju 6-godišnju kćerkicu Suri. Katie je ovo bio prvi brak dok je Tomu bio treći. Prethodno je bio oženjen i s glumicama Mimi Rogers te Nicole Kidman s kojom ima Isabellu i Connora.