Među velikim brojem  simpatizera i njihovih transparenata  u publici u sali Zetra u Sarajevu, prilikom završne manifestacije izbora u show programu “Zvijezda možeš biti ti” TV Hayata iz BiH, povremeno se vijorila i kosovska zastava.

To je bila zastava istaknuta od grupe mladih Bošnjaka s Kosova koji su organizirano pošli iz Prizrena da podrže Šaćira Ametija u njegovom nastupu i naporima da se popne na tronu najboljeg u jakoj konkurenciji preostalih takmičara na finalnom nastupu, u petak 17. februara ove godine.

Kao što su neki mediji na bosanskom jeziku s Kosova izvijestili, inicijativu ove grupe mladih od 16-toro njih momaka i djevojaka, uz podršku i projekat Bošnjačkog savjeta Kosova (BSK) finansijski je podržalo Ministarstvo dijaspore Vlade Kosova, plativši  svakom od njih povratne karte do Sarajeva i zakusku.

Četrnaest momaka i djevojaka je pošlo u četvrtak naveće sa  autobuske stanice u Prizrenu sa kombijem “Benko toursa” iz Novog  Pazara koji redovno održava liniju Prizren - Sarajevo, a dvojica mladih Bošnjaka iz Peći su im se pridružili usput u Prištini.

Svi oni su u Sarajevu bili smješteni kod svojih rođaka ili prijatelja, a tokom te urnebeske zabavne većeri u Zetri, po riječima nekih od njih, bili su jedan od najbučnijih grupa u navijanju.

To se moglo vidjeti  i povremeno na TV prijenosu,  pogotovo oni detalji sa istaknutom kosovskom zastavom, ali i transparentom  na kojem je pisalo “Šaćo, Kosovo je s tobom”.

Kao što je već poznato, Šaćir Ameti  je svojim dosadašnjim uspjesnim  učešćem i svojim  završnim nastupom, odnosno pjevanjem, osvojio treće mjesto  na ovom takmičenju.

H.B.