Whitney Houston bila je jedna od najvećih pjevačkih diva svih vremena. Njoj u čast podsjećamo vas na njenih Top 10 pjesama.

1. "I Will Always Love You" - broj jedan na Billboardu 14 tjedana, jedan od najprodavanijih singlova svih vremena, prodan u 12 milijuna primjeraka. Pjesma je bila soundtrack najpoznatijeg Whitneyinog filma "Tjelohranitelj".



2. "The Star Spangled Banner"
- američku himnu Whitney je izvela u finalu Super Bowla 1991. godine. Nakon terorističkog napada na SAD 11. septembra 2001., snimka njene izvedbe himne ponovno je izdana te je došla na 6. mjesto Billboardove Hot 100 ljestvice.



3. "I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)"
- ova je pjesma donijela Whitney Grammyja za najbolju žensku vokalnu pop izvedbu.



4. "Saving All My Love For You" - šesti hit slavne pjevačice koji se našao na broju jedan muzičkih top ljestvica. Smatra je se najboljom ženskom izvedbom svih vremena kad su u pitanju ljubavne pjesme.



5. "Where Do Broken Hearts Go?" - sa sedmim singlom na vrhu Billboardove ljestvice Whitney je oborila rekord konzistentnosti na broju jedan.



6. "Greatest Love Of All" - pjesmu s Whitneyinog prvog albuma smatra se jednim od njenih najinspirativnijih hitova. Također je bila na vrhu glazbenih top ljestvica.



7. "Didn't We Almost Have It All?" - ova je pjesma 1988. godine bila nominirana za Grammyja kao "pjesma godine".



8. "So Emotional" - iako su joj konkurencija bili Beatlesi, i s ovom je pjesmom Whitney dospjela do broja jedan Billboarda.



9. "How Will I Know" - pjesma napisana 1985. godine je miks R&B-ja, dancea i popa. Bio je to drugi Whitneyin hit na broju jedan muzičkih ljestvica.



10. "I'm Your Baby Tonight"
- pokušaj stvaranja nešto urbanijeg R&B zvuka još je jednom doveo Whitney na vrhove top ljestvica.