Skoro ni jedan Super Bowl ne može proći bez skandala ili nečijih ispada, pa tako ni ovaj...

 

Pjevačica M.I.A., koja je u poluvremenu Super Bowla nastupila s Madonnom i Nicki Minaj na pozornici, pokazala je publici srednji prst.

Ne radi se, naravno, o incidentu razmjera onog s Janet Jackson prije osam godina, kad je Janet ispala bradavica tijekom nastupa s Justinom Timberlakeom.

 

No, mlada M.I.A. je svojim pokazivanjem srednjeg prsta ipak malo prekoračila granicu dopuštenog. Ili nije? To ćemo tek vidjeti po reakcijama.

Super Bowl tradicionalno je u Americi sportski događaj godine koji prate milijuni Amerikanaca, a cijena sekunde reklama koje se emitiraju tijekom prijenosa utakmice kreću se u vrtoglavim milijunskim iznosima.

U poluvremenu ovog sportskog spektakla, na kojem su New York Giantsi osvojili svoj drugi Super Bowl u posljednje četiri godine pobjedom 21-17 nad New England Patriotsima, nastupila je pop diva Madonna s mnogim gostima pjevačima i plesačima, te se time svrstala u red pjevačkih zvijezda koje su imale čast uveličati Super Bowl.

Na nogometnom stadionu u Indianapolisu kraljica popa izvela je dvanaestominutni 'miks' svojih hitova uključujući novi singl 'Give Me All Your Luvin' te 'Vogue', 'Like a Prayer' i 'Music'.

Spektakularni nastup počela je pjesmom 'Vogue', a Madonna je na pozornicu došla odjevena poput moderne gladijatorice. Nastavila je s 'Music', a zatim joj je pridružio LMFAO s kojim je otpjevala njihov duet 'Sexy and I Know It'. Glazbeni show završio je pjesmom 'Like a Prayer' koju je 53-godišnja pjevačica izvela s Cee Lo Greenom.


A u zanosu svog nastupa Madonna je skoro završila na podu. Amatersku snimku na kojoj se vidi kako je pjevačica zateturala donosimo u videu niže.

Ove godine nacionalnu himnu je otpjevala country pjevačica Kelly Clarkson, zajedno s dječjim zborom. Nije bilo nikakvih pogrešaka u izvođenju, za razliku od prošlogodišnjeg nastupa Christine Aguilere, tako da će oko 110 milijuna ljudi koji su u nedjelju gledali Super Bowl vjerojatno biti zadovoljni.

No, ne sumnjamo kako će se u tom mnoštvu naći i hrpa nezadovoljnika.